Help loading Sonic CD (Dec 4, 1992) beta in Fusion

Discussion in 'Technical Discussion' started by zakTDE, Nov 4, 2019.

  1. zakTDE

    zakTDE

    to pimp a butterfly. Member
    Hi, I'm trying to boot up the beta in Fusion but whenever I do, the image doesn't mount and goes straight to the CD player. Can someone help me? This is the first time I work with BIN + CUE, so this is all a bit new to me. Thank you.
     
  2. Ralakimus

    Ralakimus

    Pour your misery down on me Tech Member
    Just load the CUE file and make sure you are using a model 2 JP BIOS, and not a model 1 BIOS.
     
  3. Rika Chou

    Rika Chou

    Tech Member
    5,242
    107
    43
    Could never get it to work in Fusion or Gens but finally got it to work in the BizHawk emulator.
     
  4. Ralakimus

    Ralakimus

    Pour your misery down on me Tech Member
    Yeah, I initially had that problem with Fusion when I was using a model 1 BIOS. Switching to a model 2 BIOS did the trick, however.
     
    • Informative Informative x 1
    • List
  5. zakTDE

    zakTDE

    to pimp a butterfly. Member
    thank you. looking at the CUE file, i figured i might need to use a model 2 bios but i think i only tried the USA ones. if all else fails, i’ll try out bizhawk.

    if it works, i’ll get back to y’all. thank you sm for the help.
     
  6. Ralakimus

    Ralakimus

    Pour your misery down on me Tech Member
    The proto was made for JP regions only, so you'll need a JP BIOS.
     
  7. IT Ryan

    IT Ryan

    Member
    12
    0
    1
    well, i disabled a few settings and it worked, WITH a model 1 bios might i add
     
  8. zakTDE

    zakTDE

    to pimp a butterfly. Member
    all good y’all!! it worked perfectly! thank you so much.