don't click here

Gens Kmod error

Discussion in 'General Sonic Discussion' started by RetroKoH, Mar 6, 2012.

  1. RetroKoH

    RetroKoH

    Member
    1,661
    18
    18
    Project Sonic 8x16
    So... I'm trying to play Sonic CD on my Gens Kmod... all I get is a message stating: "RAM cartridge is not initialized. Use Options screen to initialize ram cartridge."
    This also happens on the Gens version I got with Sonic SAGE 2010. (Gens/GS r7).

    Any answers?
     
  2. Chibisteven

    Chibisteven

    Member
    1,354
    31
    28
    US
    Start the Sega CD emulator without an ISO or bin/cue (boot from your computer's opitical drive without a disk is usaully the quickiest way in alot of emulators) and choose options and the emulated ram cart or built in ram to use.
    Choose format and choose yes.

    Like a real Sega CD actually from what I heard.

    Make sure your using the right bios images as well.
     
  3. RetroKoH

    RetroKoH

    Member
    1,661
    18
    18
    Project Sonic 8x16
    I'm trying to select the option Boot CD, and it's doing absolutely NOTHING. On both previously mentioned emulators.
     
  4. Chibisteven

    Chibisteven

    Member
    1,354
    31
    28
    US
    Errr. Well. First go to options and choose current CD-ROM drive, otherwise if you can't select a drive go to options and ram cart size and choose none. I haven't use Gens or it's varients since 2008 for my emulating needs. But I did download the version of Gens version you were using to see what was going on and hope this post helps.
     
  5. sasuke

    sasuke

    Member
    66
    0
    0
    Or just press the A, B, or C button while it boots up to go to the CD menu.
     
  6. Chibisteven

    Chibisteven

    Member
    1,354
    31
    28
    US
    *smacks head* Of course. I suppose, I didn't have a Sega CD add-on when I was younger, just the Genesis nor did anyone else. *laughs*
     
  7. RetroKoH

    RetroKoH

    Member
    1,661
    18
    18
    Project Sonic 8x16
    Much thanks. I got it working perfectly now.