Sonic and Sega Retro Message Board: Sonic "Forever" Alpha - Released - Sonic and Sega Retro Message Board

Jump to content

Hey there, Guest!  (Log In · Register) Help
Loading News Feed...
 

Sonic "Forever" Alpha - Released Or whatever I end up calling it

#16 User is offline Lapper 

Posted 03 April 2012 - 08:26 AM

  • Sonic 2 HD - Sprite Artist
  • Posts: 1185
  • Joined: 15-June 08
  • Gender:Male
  • Location:England
  • Project:Sonic 2 HD
  • Wiki edits:111
Well, A definitley = the A button in this case. And that's the only letter button you should need.

#17 User is offline Sonic Warrior TJ 

Posted 03 April 2012 - 08:55 AM

  • BOOM SHAKALAKA
  • Posts: 2600
  • Joined: 16-March 08
  • Gender:Male
  • Location:Augusta, GA
  • Wiki edits:21

View PostSparks, on 03 April 2012 - 02:20 AM, said:

Remember cheat codes in Sonic 1? :ssh:

Facepalming so hard.

#18 User is offline Mr. Mash 

Posted 03 April 2012 - 09:23 AM

  • All fanbases are awful
  • Posts: 1440
  • Joined: 26-July 08
  • Gender:Male
  • Project:drawing
  • Wiki edits:6
lol, got it. I was trying to do it on the menu screen rather than the hack detection screen :specialed:
good game though, I want to see what you do beyond the token Tropical opening level.
This post has been edited by Mr. Mash: 03 April 2012 - 09:29 AM

#19 User is offline Azu 

Posted 03 April 2012 - 12:47 PM

  • I must be stupid.
  • Posts: 1411
  • Joined: 23-February 08
  • Gender:Male
  • Location:Home
It's April 2nd, can we get a proper version now? :S I really hate April Fools day.
This post has been edited by Azu: 03 April 2012 - 01:20 PM

#20 User is offline BlazeHedgehog 

Posted 03 April 2012 - 01:28 PM

  • A "Community Enigma"?
  • Posts: 1283
  • Joined: 23-January 05
  • Gender:Male
  • Wiki edits:51

View PostAzu, on 03 April 2012 - 12:47 PM, said:

It's April 2nd, can we get a proper version now? :S I really hate April Fools day.


Haha, don't be such a stick in the mud!

Making a "proper" version means having to code a menu and ehhhhhhhhh :specialed:

#21 User is offline Crasher 

Posted 03 April 2012 - 02:29 PM

  • Why hello there!
  • Posts: 306
  • Joined: 11-April 11
  • Gender:Male
For some weird reason, I enter the code, and it doesn't load the stage. Even if I wait 5-10 minutes.

Any reason for this?

#22 User is offline BlazeHedgehog 

Posted 03 April 2012 - 02:44 PM

  • A "Community Enigma"?
  • Posts: 1283
  • Joined: 23-January 05
  • Gender:Male
  • Wiki edits:51

View PostCrasher, on 03 April 2012 - 02:29 PM, said:

For some weird reason, I enter the code, and it doesn't load the stage. Even if I wait 5-10 minutes.

Any reason for this?


Are you entering the code on the right screen? Are you entering it immediately when the screen first starts?

#23 User is offline Azu 

Posted 03 April 2012 - 04:15 PM

  • I must be stupid.
  • Posts: 1411
  • Joined: 23-February 08
  • Gender:Male
  • Location:Home
I have bad experiences with April Fools.

#24 User is offline Crasher 

Posted 04 April 2012 - 12:04 AM

  • Why hello there!
  • Posts: 306
  • Joined: 11-April 11
  • Gender:Male

View PostBlazeHedgehog, on 03 April 2012 - 02:44 PM, said:

View PostCrasher, on 03 April 2012 - 02:29 PM, said:

For some weird reason, I enter the code, and it doesn't load the stage. Even if I wait 5-10 minutes.

Any reason for this?


Are you entering the code on the right screen? Are you entering it immediately when the screen first starts?


Yes, I am. I'm entering the code on the 'Hack Detection' Screen. I enter it when it comes on. I hear the ring sounds, but it never actually loads. I've done it two times with Modern. But apart from that, nothing else.

#25 User is offline Candescence 

Posted 04 April 2012 - 12:06 AM

  • Posts: 1363
  • Joined: 22-October 10
  • Gender:Male
  • Location:Sydney, Australia
  • Project:Construct stuff
The stupid thing doesn't actually load unless you press another key - Enter usually does the trick.

#26 User is offline Crasher 

Posted 04 April 2012 - 12:10 AM

  • Why hello there!
  • Posts: 306
  • Joined: 11-April 11
  • Gender:Male
K. Will try it now.

Edit: HOLYSHITTHISGAMEISAWESOME.
This post has been edited by Crasher: 04 April 2012 - 12:11 AM

#27 User is offline Chaud 

Posted 04 April 2012 - 12:51 PM

  • Posts: 92
  • Joined: 14-November 08
  • Gender:Male
  • Location:Brazil
Nice game! It's interesting to play as classic Sonic and then, run agains myself as modern. :v:

Just one thing. For some reason, I can only play the first act. No matter how many times I play it. It seems to randomly load de second one sometimes, but never the 3rd. What I'm missing here?

#28 User is offline Jimmy Hedgehog 

Posted 04 April 2012 - 04:11 PM

  • Posts: 1210
  • Joined: 13-December 07
  • Gender:Male
  • Location:England - Slough
  • Project:RAoSTH (Sprite Comic), Sawnik (Still need a better name)
  • Wiki edits:2
Wow, Modern was pretty damn smooth to play as, and really fun in a 2D plane which I found to be good. Classic felt awesome to play as too, as did Super. The game flows really well, love how the physics are and I look forward to seeing more ^^ Though as above I can only do the first act, not seen the second as of yet.
This post has been edited by Jimmy Hedgehog: 04 April 2012 - 04:11 PM

#29 User is offline TheInvisibleSun 

Posted 06 April 2012 - 10:14 AM

  • OVER THE TOP TECHNO-BLAST
  • Posts: 1179
  • Joined: 09-December 09
  • Gender:Male
  • Location:Buffalo, NY, USA
  • Project:Sonic 1 Color Contrast
This is great so far. A few of questions though,

Does the Metal Sonic skin work yet?

What's the difference between the Sonic 3 moveset and the 'Forever' moveset?

Before the stage title card comes up, a 'YES NO' screen pops up for a split second before the stage starts. What is that?

This is awesome so far Blaze. I actually like how modern sonic plays, as well as the level design. Gecko's music is great so far too.

Also, what code unlocks Act 3? The Sonic 3 level select?

EDIT: Strangely, this just unlocks Act 2 again, just like the S2 Beta does, unless one has a boss at the end or something...


This post has been edited by TheInvisibleSun: 06 April 2012 - 10:20 AM

#30 User is offline BlazeHedgehog 

Posted 06 April 2012 - 04:05 PM

  • A "Community Enigma"?
  • Posts: 1283
  • Joined: 23-January 05
  • Gender:Male
  • Wiki edits:51

View PostTheInvisibleSun, on 06 April 2012 - 10:14 AM, said:

Does the Metal Sonic skin work yet?

Act 3 feature right now, because it's using an updated version of the engine and it was one of those "feature creep" quick little hacks I'm prone to doing (it's just re-using the Metal Sonic skin from ghost races).

View PostTheInvisibleSun, on 06 April 2012 - 10:14 AM, said:

What's the difference between the Sonic 3 moveset and the 'Forever' moveset?

This is more obvious in Act 3 because I left some at the start for testing purposes, but it changes what shields are available. "Forever" has all four shields, "Sonic 3" just has the elemental shields with a special algorithm that goes through and converts the regular Sonic 2 blue shields in to elementals.

This is because one of my more nitpicky beta testers whined that the Sonic 2 shield doesn't really have a purpose anymore in light of the elemental shields offering the same functionality with more contextual uses. That's also why the Sonic 2 shield enables a wider-radius instashield (or "flash attack", whatever you want to call it).

View PostTheInvisibleSun, on 06 April 2012 - 10:14 AM, said:

Before the stage title card comes up, a 'YES NO' screen pops up for a split second before the stage starts. What is that?

That's for time trial/ghost race stuff. If you select to record a time trial ghost, the yes/no menu comes up at the end. If MMF's struggling to load a level, you see all that stuff pop up before the actual game starts. I might have fixed it in Act 3, not sure.

As for accessing Act 3... S3&K has its own level select code, doesn't it? ;)

  • 5 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Last ►
    Locked
    Locked Forum

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users