Sonic and Sega Retro Message Board: Drawing in HD - Art Tutorials - Sonic and Sega Retro Message Board

Jump to content

Hey there, Guest!  (Log In · Register) Help
  • 5 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Last ►
    Locked
    Locked Forum

Drawing in HD - Art Tutorials With Adobe Illustrator - By Vincent

#16 User is offline muteKi 

Posted 10 October 2008 - 04:12 PM

  • Fuck it
  • Posts: 7480
  • Joined: 03-March 05
  • Gender:Male
  • Wiki edits:91
That's not even mentioning Gamevee.

#17 User is offline ICEknight 

Posted 12 October 2008 - 11:13 AM

  • Posts: 10007
  • Joined: 11-January 03
  • Gender:Male
  • Location:Spain
  • Wiki edits:18
Link doesn't work. =\

EDIT: Fixed.
This post has been edited by ICEknight: 12 October 2008 - 02:57 PM

#18 User is offline Vincent 

Posted 12 October 2008 - 01:00 PM

  • Sonic 2HD - Project Leader & Character Artist
  • Posts: 1253
  • Joined: 03-May 07
  • Gender:Male
  • Project:Sonic 2 HD
  • Wiki edits:6
LESSON # 2 DOWNLOAD

From this Lesson on, I decided to put up some material so you can create your frames at best.

Download the TD Sonic standing Frame, it's required to follow next lessons! ;)

Then:

2006 - LOst - Sonic Spriterip

2006 - LOst - Tails Spriterip

2006 - LOst - Knuckles Spriterip
(All the following frames need to be resized 4X)

P.s. Unfortunately HD-Tube and HD-Share downsamples the video thus making it impossible to see in details.
Other better hosting sites?
This post has been edited by Vincent: 13 October 2008 - 05:22 PM

#19 User is offline Exodus 

Posted 13 October 2008 - 11:20 AM

  • Posts: 92
  • Joined: 27-April 08
  • Gender:Male
  • Location:U.K.
  • Project:S2HD
Great tutorial Vincent!

I've noticed this before when looking at sonic frames; the layer "Livello 3" doesn't work as it points to the original 4x file which isn't part of the ai file. obviously not really a problem if your remastering a different sprite and if your working on sonic not really hard to fix other than the original 4x sprite isnt on the db
This post has been edited by Exodus: 13 October 2008 - 11:23 AM

#20 User is offline Vincent 

Posted 13 October 2008 - 01:43 PM

  • Sonic 2HD - Project Leader & Character Artist
  • Posts: 1253
  • Joined: 03-May 07
  • Gender:Male
  • Project:Sonic 2 HD
  • Wiki edits:6
Updated the link, try again:
Download
This post has been edited by Vincent: 13 October 2008 - 01:43 PM

#21 User is offline Hodgy 

Posted 14 October 2008 - 02:03 AM

  • Posts: 795
  • Joined: 25-July 08
  • Gender:Male
  • Location:UK
  • Project:Games programming :)
I hope this isnt a daft question but when I import the new X4 file (Made X4 in MS Paint, and I did click replace) it completely covers the HD example layer like this :

Before: http://i34.tinypic.com/2iuiio.png
After placing new image: http://i33.tinypic.com/dfy64l.png

Then when I lower the opacity of the new image it makes the HD example fade in:

http://i37.tinypic.com/vzx74i.jpg

I know I have done something wrong but I haven't got a clue what. Any ideas as to why this is happening?

#22 User is offline ICEknight 

Posted 14 October 2008 - 02:46 AM

  • Posts: 10007
  • Joined: 11-January 03
  • Gender:Male
  • Location:Spain
  • Wiki edits:18

View PostExodus, on Oct 13 2008, 11:20 AM, said:

the layer "Livello 3" doesn't work as it points to the original 4x file which isn't part of the ai file.
Now that you mention it, I remember this happening in other AI files in the database, as well. There's sometimes a certain layer that looks for an image in your hard drive.

View PostHodgy, on Oct 14 2008, 02:03 AM, said:

I hope this isnt a daft question but when I import the new X4 file (Made X4 in MS Paint, and I did click replace) it completely covers the HD example layer like this :

Before: http://i34.tinypic.com/2iuiio.png
After placing new image: http://i33.tinypic.com/dfy64l.png

Then when I lower the opacity of the new image it makes the HD example fade in:

http://i37.tinypic.com/vzx74i.jpg
It looks like the new 4x frame has a white background instead of it being transparent.
This post has been edited by ICEknight: 14 October 2008 - 02:49 AM

#23 User is offline Vincent 

Posted 14 October 2008 - 02:56 AM

  • Sonic 2HD - Project Leader & Character Artist
  • Posts: 1253
  • Joined: 03-May 07
  • Gender:Male
  • Project:Sonic 2 HD
  • Wiki edits:6
The reason that causes this to happen is the imported file lacking of the correct BG transparency information.

Don't trouble yourself too much, I prepared for you thanks to the great LOst's 2006 Spriterip:

Sonic's 4X spriterip READY - FOR - USE.
Tails's 4X spriterip READY - FOR - USE.
Knuckles's 4X spriterip READY - FOR - USE.

Hope you like it! :rolleyes:
This post has been edited by Vincent: 14 October 2008 - 04:25 AM

#24 User is offline Hodgy 

Posted 14 October 2008 - 11:04 AM

  • Posts: 795
  • Joined: 25-July 08
  • Gender:Male
  • Location:UK
  • Project:Games programming :)
Thanks :rolleyes:

I' m ready for the 3rd Tutorial now Keep'em commin' they're great!
This post has been edited by Hodgy: 14 October 2008 - 11:23 AM

#25 User is offline tachyglossus aculeatus 

Posted 20 October 2008 - 08:47 PM

  • shox3
  • Posts: 38
  • Joined: 15-October 08
  • Gender:Male
  • Location:Melbourne, Australia
Hi Vincent, love the tutorial. I'm at the part where I have to go to file then place, but it won't let me click place as its in the faded writing. How do I make it so that I can click place?

#26 User is offline Vincent 

Posted 21 October 2008 - 03:50 AM

  • Sonic 2HD - Project Leader & Character Artist
  • Posts: 1253
  • Joined: 03-May 07
  • Gender:Male
  • Project:Sonic 2 HD
  • Wiki edits:6
Just click inside any area of the workspace.

Than, try again to click on Place! :)

#27 User is offline tachyglossus aculeatus 

Posted 21 October 2008 - 05:01 AM

  • shox3
  • Posts: 38
  • Joined: 15-October 08
  • Gender:Male
  • Location:Melbourne, Australia
:) its always the most obvious thing. Thanks lol.

I'm ready for lesson 3 now. Can't wait.
This post has been edited by tachyglossus aculeatus: 21 October 2008 - 05:31 AM

#28 User is offline Vincent 

Posted 21 October 2008 - 12:05 PM

  • Sonic 2HD - Project Leader & Character Artist
  • Posts: 1253
  • Joined: 03-May 07
  • Gender:Male
  • Project:Sonic 2 HD
  • Wiki edits:6
Encoding Last Lesson! ^^

Should be online tonight!

#29 User is offline Hodgy 

Posted 21 October 2008 - 03:43 PM

  • Posts: 795
  • Joined: 25-July 08
  • Gender:Male
  • Location:UK
  • Project:Games programming :)
:D Yay!!!! I might be able to start actually helping out with the project!

On a side note I have vectored a "HD" version of a nice avatar I have seen on here, but it wont let me "save for web and devices"

Here is the .psd file

http://www.box.net/shared/u12xvs2jex

I vectored this in Illustrator CS2 saved the frames as images, imported them into Photoshop and then animated it. but it wont let me export as a .gif file :thumbsup:

Any ideas will be greatly apreciated!
This post has been edited by Hodgy: 21 October 2008 - 03:58 PM

#30 User is offline Vincent 

Posted 21 October 2008 - 04:15 PM

  • Sonic 2HD - Project Leader & Character Artist
  • Posts: 1253
  • Joined: 03-May 07
  • Gender:Male
  • Project:Sonic 2 HD
  • Wiki edits:6
Making animated gif with Photoshop is possible, but way too complicated!

Use this program instead.

  • 5 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Last ►
    Locked
    Locked Forum

3 User(s) are reading this topic
0 members, 3 guests, 0 anonymous users